BLOG

AKTUÁLIS / ÉRDEKES / INFORMATÍV

VW DSG váltó hiba

DSG váltó hiba
DSG váltó hiba

Az utóbbi évekbe többször belefutottunk Volkswagen Golf 7, Passat típusoknál DSG váltókulissza hibába. Most egy Skoda Super B váltónál tapasztaltuk a kezdődő jelenséget, úgyhogy úgy gondoltam, megosztjuk veletek is.

Először azt tapasztalod, hogy a váltókart jobban előre kell tolni, hogy a rendszer érzékelje a “P” állást. Egyes típusoknál ilyenkor már akadozhat a kulcs kivehetősége és (néha) már sípol is a rendszer. Ahogy a helyzet egyre romlik, már nem lesz elég előre tolni “jobban” a kart, mert a mikrokapcsoló már egyáltalán nem fogja a váltó helyzetét érzékelni.

Sajnos a jelenség nem orvosolható számítógépes hibakiolvasással és újra pozicionálással sem, hanem ki kell cserélni a váltókulisszát és a váltón található érzékelő egységet is egyben. Marad a szakszerviz. Jobb esetben garanciális, rosszabb esetben 2-3.000,- Euró ez a kis “aprócska” hiba. Az autó egyébként használható marad.

Frissítés: 2021-04-13 Egyik Ügyfelünk visszajelzéséből megtudtuk, hogy a hiba kb. 250.000,- Ft -ból helyrehozható, de létezik egy áthidaló megoldás is. Ebben az esetben egy plusz érzékelőt szerelnek fel a váltókulissza oldalára ami egy még egy jelet továbbít a fedélzeti számítógépre a váltókar pozíciójáról. Ez felülbírálja a hibás jelet és a probléma meg van oldva.

Sajnos ezután váltózár már nem szerelhető az autóba.

VÁLTÓZÁR GYÁRTÓK ÉS TÍPUSOK TÍPUSOK

Diamondlock váltózár logo - Aubiz Bt.

Diamondlock váltózár beszerelés
57.900,- Ft

Bearlock váltózár logo - Aubiz Bt.

Bearlock váltózár beszerelés
63.900,- Ft

Construct váltózár logo - Aubiz Bt.

Construct váltózár beszerelés
70.900,- Ft

0620 429 3609

NEKED AJÁNLJUK

Scroll to top