BLOG

AKTUÁLIS / ÉRDEKES / INFORMATÍV

Autólopás

Autólopás - Váltózár szerviz - Aubiz Bt.

Egy autótolvajnak általában 5-10 perce van arra, hogy ellopjon egy autót. Képességüket és eszközeiket naivság lenne alábecsülni. Azt azért  tudjuk, hogy ők is valahol korlátozva vannak. Legfőképpen az idő terén. És pontosan ezzel a lehetőséggel élve, azaz, az időhúzással tudjuk az autólopást hátráltatni és leghatékonyabban megvédeni autóinkat. Minél TÖBB védelmi eszközt kell kiiktatni és minél NEHEZEBB azokat kiiktatni, annál több időbe telik egy autót ellopni. A váltózár feladata pontosan az idő elhúzása, azaz minél hosszabb ideig álljon ellen a tolvajnak próbálkozásainak és a különböző fizikai támadásoknak.

 

Sajnos érdemes költeni, … de mennyit?

 

Az gépjármű védelemmel kapcsolatban nagy probléma, hogy az autótulajdonosok nagy része milliókat tud kiadni az autóra, százezreket extrákra, Hi-Fi-re, alufelnire, de védelemre már “nem jut” … mondván: úgysem az enyémet fogják ellopni … . Hát, bízzunk benne.

Az az elterjedt “szokás”, hogy autó értékének körülbelül 10%-át azért érdemes annak védelmére fordítani. Ez nem véletlen.

Persze azt, hogy egy autót el fognak-e lopni vagy sem, biztosra nem lehet megmondani. Tisztába kell lennünk azzal, hogy autónk milyen értéket képvisel a tolvajok szemében, és így, ennek ismeretében kell felszerelnünk azt védelemmel. Figyelembe kell venni, hogy az autó “értékét” a következő néhány tényező nagy mértékben befolyásolja. Kategóriától függetlenül: pl. hozzávaló alkatrész árak, felszereltség és extrák, esetleg tunning, és nem utolsó sorban az elterjedtsége. Ugyanis ez határozza meg például, hogy alkatrésznek kell-e vagy egybe akarják elvinni pl. külföldre.

 

Mérje fel, kérdezzen utána!

 

Mindig mérlegelje, hogy hova tartozik az autó a fekete piacon. Kérdezze ki több szakember véleményét, és ha csak a felének is hisz, vagy csak egy pár jó tanácsot fogad el, már többet tett autója védelméért mint sokan mások.

NEKED AJÁNLJUK

Diamondlock váltózár logo - Aubiz Bt.

Diamondlock
váltózár

Magyar gyártmány, KABA zárbetét, 2 db kulcs, Zárás: kulccsal, nyitás: kulccsal, 5 év garancia, Komfort zár, nincs kivehető alkatrész, szerelés rejtett, oldhatatlan kötéssel, beszerelés kb. 60-90 perc

57.900,- Ft

Bearlock váltózár logo - Aubiz Bt.

Bearlock
váltózár

Lengyel gyártmány, saját fejlesztésű zárbetét, 3 db kulcs, zárás: kézmozdulattal, nyitás: kulccsal, 5 év garancia, Press & Lock zár, nincs kivehető alkatrész, szerelés rejtett, oldhatatlan kötéssel, beszerelés 40-80 perc

63.900,- Ft

Váltózár Opel Toyota
Construct váltózár logo - Aubiz Bt.

Construct
váltózár

Cseh gyártmány, saját fejlesztésű zárbetét, 2 db kulcs, zárás: kulccsal, nyitás: kulccsal, 5 év garancia, Komfort zár, nincs kivehető alkatrész, szerelés rejtett, oldhatatlan kötéssel, beszerelés 60-90 perc

80.900,- Ft